News

7 fel du gör när du tvättar ditt hår

20/2 2020

Hur svårt kan det vara att tvätta sitt hår? Tydligen så svårt att vi gör samma misstag om och om igen. Gro listar de sju vanligaste felen du gör när du tvättar ditt hår.


Du använder för mycket schampo

 
Chillaxa med doseringen. Mer är inte alltid bättre. Risken när du krämar på med för mycket schampo är att du inte kan skölja ur allt och att resterna som blir kvar torkar ut både hår och hårbotten. En bra dosering är en tesked schampo. Nej, du behöver inte ha ett teskedsmått i duschen, huvudsaken är att du får till ett bra lödder. Vilket leder oss till nästa misstag.

 

Det löddrar inte

 
När du gnuggar in schampot är det viktigt att det löddrar till ordentligt. Tänk skumdisco. Om det inte löddrar: skölj av håret och ta ”en tesked” schampo igen. Löddret från ditt schampo är en effekt av det ytaktiva och fettlösande ämnet tensider som separerar fettmolekylerna från ditt hår som sedan kan sköljas bort med vatten. Om schampot inte löddrar beror det oftast på att ditt hår är för smutsigt. Då kan det behövas en rejäl omgång för att få till ett bra lödder.

 

Du ”tror” inte på balsam

 
Ledsen att behöva breaka det här för dig, men: Schampot rengör ditt hår, men om du vill skydda håret och tillföra lyster behöver du balsam. Däremot behöver du inte balsamera hela håret. Eftersom dina hårtoppar är äldre och mer skadade är det framför allt dessa som behöver balsam – inte din hårbotten. Att använda schampo utan balsam är som att slipa om köksbordet utan att olja in det igen. Mustaschkungen Nick Offerman skulle bli gruvligt besviken. Gruvligt.

via GIPHY

 

Du är en dubbeldusch-farsa

 
Kombinationsprodukter kanske var praktiskt under skolgympan. Men som en vuxen samhällsmedborgare kapabel att knyta sina egna skor är det hög tid att inse att flaskor som utger sig för att vara både schampo och balsam sällan är vare sig det ena eller det andra. Om du har riktigt kort hår, fine. Då kan en 2-i-1-produkt fungera. Men om ditt hår är längre, till exempel att din lugg når ner till kinden, så är ett kombinerat schampo och balsam inte tillräckligt återfuktande och fokuserat.

 

Du tvättar håret för ofta/sällan

 
Hur ofta du bör tvätta håret hänger ihop med hur mycket stylingprodukter du använder och hur ditt liv ser ut i övrigt. Arbetar du på kontor i rena miljöer och kör bil till jobbet? Eller jobbar du på fabrik eller ett jobb med olja, dofter eller smuts? Men någonstans mellan två till fem gånger i veckan är rimligt.

 

Du använder fel schampo

 
Det finns olika sorters schampo med olika höga eller låga pH-värden. Hårbottens naturliga pH-värde brukar ligga vid ungefär 5, medan vissa schampon kan ha ett pH-värde på 10. En annan faktor är så kallade tensider – de ämnen i schampot som transporterar bort fett och smuts. Som du kanske har märkt är det stor skillnad i hur diskmedel och handtvål känns mot huden, och liknande skillnader kan finnas i schampo. En tumregel är att billigare schampo ofta har ett högre (för högt) pH-värde och mindre skonsamma tensider.

 

Du har svalt no ’poo-myten

 
”No ’poo-metoden”, att bara använda balsam och undvika schampo, kan funka för dig som är väldigt inläst på ämnet. Men den passar inte alla och riskerna är många. Om du vill använda vanliga stylingprodukter är no ’poo-metoden en big no-no. Samma gäller om du har ett smutsigt jobb eller bor i en storstad, då det är svårt att rengöra håret med bara vatten. Om du dessutom har torr hur kan du få ytterligare besvär då no ’poo-puritaner inte fönar håret. Då kan det ta många timmar för håret att torka och eftersom vatten har ett högre pH-värde än schampo kan din hårbotten torka ut och utveckla svamp.

Gro ditt hår & skägg

men när det är dags att klippa, raka eller färga hoppas vi du besöker oss. Som vinnare av årets frisör 2018 bjuder vi in dig till vår avslappnande och kreativa vardagsrumsmiljö med inslag av naturen där vi friserar dig gentemot dina önskemål. Med hänsyn till ansiktsform, din unika hårväxt och personlighet är vårt mål är att förstärka den du är och få fram det bästa ur ditt hår. Att du samtidigt kan koppla av och få ett trevligt avbrott från vardagen gör bara vårt jobb mer värdefullt.

Öppettider

Mån, tis, tors: 9-18, Ons 10-19, Fre 8-16, Lör 9-15.
Sön o röda stängt.
Vi har öppet måndag ojämna veckor och lördagar jämna.
Putsen är på torsdagar 17.30-18
Vi är en kontantfri verksamhet.

Telefon

031-148814

Mail

info@grohar.se
(ej avbokning)

Adress

Andra Långgatan 18
413 28 Göteborg

Christoffer

En man med stor passion för sitt jobb har vi nöjet att få presentera Christoffer. Som ni ser en riktigt go gubbe som gillar citrus doftande pomada och ett par råa denim jeans. Efter bara några år i branschen har han hunnit med en del, bland annat en andra plats i American crew All-Star Challenge. Det glädjer oss att ha honom i teamet och ser fram emot en spännande framtid!

Simon

Majornaättlingen med svårigheter att sitta still (kan ha något att göra med alla litrarna kaffe som intas). Är de inte något på jobbet fylls tiden med motorcykelbygge eller renovering hemma. Med spridda intressen från att bli strypt på BJJ träningen till politik gillar han att prata om allt mellan himmel och jord.

Hilda

Hilda, med rötter i götet och numera granne med GRO. En tjej med koll i ett gäng av kanske lite flummiga gubbar. Vi kallar henne stålt för vår första "egna" produkt och med handlag för vårt hantverk, klarade sin barberargesäll i oktober -19 med guldstjärna i kanten. En ruskigt gullig tjej med siktet ställt högt, boka en tid vettja!
Endast Herr.

Vill du jobba med oss?

Vill du jobba med oss? Hör av dig till Simon, skicka ett mail eller kom in och presentera dig!

När du kommer för att klippa dig hos oss börjar vi med en konsultation och går igenom dina önskemål och behov. Vi börjar sedan behandlingen med en avslappnande hårtvätt i våra sköna massagestolar. Klippning sker och avslutas med styling och med rekommendationer på lämpliga produkter samt tips och trix för skötsel av frisyren hemma. Vid bokning av klippning finns två alternativ, 45min och 60min, välj 60 om du vill göra en ny frisyr samt om du har mycket hår (vet med dig att det brukar ta lång tid)
Priserna är en indikation då vi har olika priser beroende på erfarenhet, för exakt pris se bokningen.

45 min 600 kr
60 min 700 kr
Fade 30 min 400 kr
maskinklipp 15 min 200 kr
barn under 8 år 450 kr
lugg 200 kr
konsultation 100 kr
Boka tid

Vid skäggklippning gör vi en konsultation för att konstatera önskat resultat. Vi klipper sedan med sax och maskin samt skulpterar skägget i önskad form och längd. Vid bokning av skäggtrimning kan du välja till rakning för en perfekt finish på skäggklippningen. Vi erbjuder också klassisk rakning med flera varma och kalla omslag samt ansiktsmassage, helt enkelt manlig lyx.
Priserna är en indikation då vi har olika priser beroende på erfarenhet, för exakt pris se bokningen.

Trimning 400 kr
trimning m. rakning 550 kr
klassisk rakning 600 kr
endast mustach 200 kr
huvudrakning kniv 450 kr
rabatt vid klippning -100 kr
Boka tid

En färgbehandling är helt unik för varje människa, vi vill därför skräddarsy din bokning för bästa resultat.
Om det är första gången du besöker oss vill vi att du kommer in eller ringer oss så vi kan boka rätt tid för din behandling. Långt hår avser nedanför käklinjen.
Färg går endast att boka med Simon. Priserna är en indikation och kan justeras upp eller ner beroende på utgångsläge, tilläggsbehandling och tidsåtgång.

FÄRGNING OCH KLIPPNING (KORT) 1700 kr
FÄRGNING OCH KLIPPNING (LÅNGT) 2100 kr
BOTTENFÄRGNING OCH KLIPPNING 1500 kr
BOTTENFÄRGNING 1100 kr
färgning (kort) 1200 kr
färgning (långt) 1700 kr
Visa prislista