News

7 fel du gör när du tvättar ditt hår

20/2 2020

Hur svårt kan det vara att tvätta sitt hår? Tydligen så svårt att vi gör samma misstag om och om igen. Gro listar de sju vanligaste felen du gör när du tvättar ditt hår.


Du använder för mycket schampo

 
Chillaxa med doseringen. Mer är inte alltid bättre. Risken när du krämar på med för mycket schampo är att du inte kan skölja ur allt och att resterna som blir kvar torkar ut både hår och hårbotten. En bra dosering är en tesked schampo. Nej, du behöver inte ha ett teskedsmått i duschen, huvudsaken är att du får till ett bra lödder. Vilket leder oss till nästa misstag.

 

Det löddrar inte

 
När du gnuggar in schampot är det viktigt att det löddrar till ordentligt. Tänk skumdisco. Om det inte löddrar: skölj av håret och ta ”en tesked” schampo igen. Löddret från ditt schampo är en effekt av det ytaktiva och fettlösande ämnet tensider som separerar fettmolekylerna från ditt hår som sedan kan sköljas bort med vatten. Om schampot inte löddrar beror det oftast på att ditt hår är för smutsigt. Då kan det behövas en rejäl omgång för att få till ett bra lödder.

 

Du ”tror” inte på balsam

 
Ledsen att behöva breaka det här för dig, men: Schampot rengör ditt hår, men om du vill skydda håret och tillföra lyster behöver du balsam. Däremot behöver du inte balsamera hela håret. Eftersom dina hårtoppar är äldre och mer skadade är det framför allt dessa som behöver balsam – inte din hårbotten. Att använda schampo utan balsam är som att slipa om köksbordet utan att olja in det igen. Mustaschkungen Nick Offerman skulle bli gruvligt besviken. Gruvligt.

via GIPHY

 

Du är en dubbeldusch-farsa

 
Kombinationsprodukter kanske var praktiskt under skolgympan. Men som en vuxen samhällsmedborgare kapabel att knyta sina egna skor är det hög tid att inse att flaskor som utger sig för att vara både schampo och balsam sällan är vare sig det ena eller det andra. Om du har riktigt kort hår, fine. Då kan en 2-i-1-produkt fungera. Men om ditt hår är längre, till exempel att din lugg når ner till kinden, så är ett kombinerat schampo och balsam inte tillräckligt återfuktande och fokuserat.

 

Du tvättar håret för ofta/sällan

 
Hur ofta du bör tvätta håret hänger ihop med hur mycket stylingprodukter du använder och hur ditt liv ser ut i övrigt. Arbetar du på kontor i rena miljöer och kör bil till jobbet? Eller jobbar du på fabrik eller ett jobb med olja, dofter eller smuts? Men någonstans mellan två till fem gånger i veckan är rimligt.

 

Du använder fel schampo

 
Det finns olika sorters schampo med olika höga eller låga pH-värden. Hårbottens naturliga pH-värde brukar ligga vid ungefär 5, medan vissa schampon kan ha ett pH-värde på 10. En annan faktor är så kallade tensider – de ämnen i schampot som transporterar bort fett och smuts. Som du kanske har märkt är det stor skillnad i hur diskmedel och handtvål känns mot huden, och liknande skillnader kan finnas i schampo. En tumregel är att billigare schampo ofta har ett högre (för högt) pH-värde och mindre skonsamma tensider.

 

Du har svalt no ’poo-myten

 
”No ’poo-metoden”, att bara använda balsam och undvika schampo, kan funka för dig som är väldigt inläst på ämnet. Men den passar inte alla och riskerna är många. Om du vill använda vanliga stylingprodukter är no ’poo-metoden en big no-no. Samma gäller om du har ett smutsigt jobb eller bor i en storstad, då det är svårt att rengöra håret med bara vatten. Om du dessutom har torr hur kan du få ytterligare besvär då no ’poo-puritaner inte fönar håret. Då kan det ta många timmar för håret att torka och eftersom vatten har ett högre pH-värde än schampo kan din hårbotten torka ut och utveckla svamp.

Karro
Frisör

Karro, trivs med färgpenseln i handen som fisken trivs i vatten. Hon har många år i yrket och strävar ständigt efter att bli bättre för att tillfredsställa sina höga ambitioner för varje kund. Vi på GRO ser fram emot att få dela vardagen men en grym frisör med härlig personlighet. För dig som vill uppa ditt hår game, Karro är här för dig!

José
Senior Frisör

Vårt senaste tillskott i teamet, en fantastisk frisör med tvåsiffrig års erfarenhet och djup kunskap i yrket. Med hans lugn tar han folk med storm och kommer vara en hörnpjäs i salongens framtid.

Lisa
Trainee

Go och glad, kexchoklad! Lisa är en spännande ny frisör som arbetar mot sin gesäll. Hon kommer närmast från frisörskolan, efter många år i Köpenhamn där hon jobbat med lite av varje.
Vi är glada att ha Lisa i teamet och ser fram emot att växa tillsammans.
Priser på behandlingarna är reducerade och behandlingstidernar är längre än hos frisörer och barberare men kvalitén är bra. När du bokar en tid hos Lisa får du hennes kunskap och hjälp från vårt team vid behov! Boka en tid hos denna oslipade diamant!

Christoffer
Barber

Denna barber "cowboy" är en man med stor passion för sitt jobb har vi nöjet att få presentera Christoffer. Som ni ser en riktigt go gubbe som gillar citrus doftande pomada och ett par råa denim jeans. Hans stora mål i livet förutom barn, familj och kärlek, är hockeyfrillan. Kolla in på @barber_in_boots så fattar ni! Efter bara några år i branschen har han hunnit med en del bland annat, barberargesäll och en andra plats i American crew All-Star Challenge. Det glädjer oss att ha honom i teamet och ser fram emot en spännande framtid! Som barberare är han vass på skägg, fadening å mycket mer. Gillar du dessutom att snacka musik är detta barbern för dig!

SIMON
Frisör & barberare

Med spridda intressen hockey, film, kampsport och politik gillar han att prata om allt mellan himmel och jord. Han har hunnit en del i branschen, tävlat och vunnit i årets frisör, samt byggt GRO från grunden med hjälp av grymma medarbetare. En Majornaättlingen med svårigheter att sitta still. Hans kärlek till kaffe gör däremot inte detta bättre. Som frisör är han noggrann, pratglad och gillar att testa nya tekniker.

Hilda
Barber

Hilda, med sina rötter i götet, utbildning i Stockholm och för att sedan bli granne med GRO. Hon är inte högljudd däremot inte blyg. En tjej med koll i ett gäng av lite flummiga gubbar. Vi kallar henne stolt för vår första "egna" produkt och med handlag för vårt hantverk. Hon klarade barberargesällen i oktober -19 men redan året efter kom hon topp tre Sveriges största och mest prestigefyllda tävling Årets frisör 2020. Alltså en barberare av rang samt en ruskigt gullig tjej med siktet ställt högt, boka en tid vettja!
Endast Herr.

Gällande Covid-19

Vi jobbar för din och vår säkerhet och har vidtagit åtgärder för att motverka smittspridning när du besöker oss.
Se här för vad som gäller med de senaste reglerna och vad vi gör för att motverka spridning av Covid-19.

Priser & Karta

Öppettider

Mån, tis, tors: 9-18, Ons 10-19, Fre 8-16, Lör 9-15.
Sön o röda stängt.
Putsen är tillsvidare inställd pga Covid, hör av er så hjälper vi till med en bokad puts!
Vi är en kontantfri verksamhet.
Stolt medlem i Sveriges frisörföretagare för seriösa frisörer och barberare!

Telefon

031-148814

Mail

info@grohar.se
(ej avbokning)

Adress

Andra Långgatan 18
413 28 Göteborg