Topp 5 coolaste herrfrisyrerna 2020 - och 3 bubblare

Gros stylister listar de just nu snyggaste herrfrisyrerna. Och tipsar om tre uppstickare.

Hårdkammat med tight fade

En elegant och lättskött frilla där allt du behöver göra är att kamma över håret till ena sidan och … ta-dah! Men innan du klipper dig: berätta för din stylist vart du vill ha benan. Stylisten kommer nämligen klippa kort på en sida och behålla lite mer längd på den andra. Toppa med en tight fade som börjar högt vid tinningarna och går ner en aning vid nacken.

HÖG FADE MED KRULLIGT HÅR

Om du är begåvad med krulligt hår har du ingen ursäkt. Det är (eller åtminstone borde vara) lag på att du lägger en hög fade. För inget accentuerar dina curls lika snyggt som en schysst fade. Om du vill vara ännu mer personlig kan du experimentera med din undercut.

PUMPA UPP VOLYMEN MED EN POMPADOUR

Vill du ha volym på svallet? Look no further. Då är en pampig pompadour det rätta valet. Din stylist klipper kort på sidorna, med en mjuk övergång upp till kronan där tillräckligt mycket av längden sparas så att du kan få upp volym och kamma bakåt. Din pompadour kan anpassas till den look du är ute efter: storslagen och ståtlig eller rockabilly-ruff?’

SHORT CROP FÖR TJOCKT HÅR

Short crop är för dig som har tjockt och fylligt hår och vill pröva något nytt. En schysst fade i kombination med ett 5 till 7 centimeter långt svall på toppen som ska kammas framåt (tänk Donald Trump fast stylish). För att få till looken bör du kamma fram håret samtidigt som du fönar det. Avsluta med att kamma in pomada i håret med fingrarna.

MAN BUN

För dig som har långt hår och saxfobi finns en räddning: man bun! Nej, ”killbulle” är inte ett ord. Men att få till den där charmigt slarviga man bun-looken kräver mer arbete än vad du kanske tror. Börja med att ta lite hårdvax och kamma ut det med fingrarna genom håret. Samla upp håret där bak med en hand, snurra runt det ett par varv, rulla ihop det till en bulle och säkra bullen med en hårsnodd. Använd lite produkter på utstickande hårtestar för att ge frisyren en till synes slarvig stil.

HOCKEYFRILLAN

Nej, det är inte bara fribrottare, MacGyver och NHL-spelare från 80-talet som kan bära upp hockeyfrillan. ”Mullets” finns i alla former, från tajta till frifräsande, och är bland det häftigaste du kan ha på huvudet just nu.

90-TALS MITTBENAN GÖR COMEBACK

Vi befinner oss just nu mitt i en 90-talsrevival med Twin Peaks-hype, Aqua Limone-tröjor och – viktigast av allt – mittbenan! Eller som ett visst pojkband skulle ha sagt: mittbenan is back, alright!

SHORT FRENCH CROP

Short french crop består av två viktiga komponenter: en snygg fade och en kort lugg som är så vass att du kan skära dig på den.