Balayage, ombree & moneypiece

Vackra och naturliga hårfärger på gro i göteborg

Balayage

Balayage är en färgteknik som man använder för att få fram en solkysst känsla i håret. Man jobbar med att handmåla in slingor i håret för att få fram en så naturlig känsla som möjligt. Oftast jobbar man med att ha kvar mycket av sitt naturliga hår så att man fortfarande kan leka med skiftningar i håret. 

 

Ordet balayage kommer från franska ordet ”balayer” och betyder att svepa eller att borsta. Det är talande för hur färgen eller blekingen appliceras.

 

När du som kund ber om en balayage förstår frisören vad det är för typ av färgning och look du vill ha. Det är inte alltid din frisör väljer frihandsmålning även om det är balayage-looken du är ute efter. Ibland är frihandsteknik det bästa alternativet för att nå fram till ditt mål men ibland kommer vi välja folieslingor eller en blandning av båda. Din frisör väljer den tekniken fungerar bäst för just ditt önskemål och utgångsläge. Denna tekniken kan då kallas foilayage. 

Fördelar med balayage

Det finns många fördelar med att göra en balayage. Färgningen passar alla hår och skräddarsys av din frisör just för dig och ditt utgångsläge. Din färg växer ut snyggt så du slipper en skarp linje i utväxten och det betyder att håret håller sig fräscht och snyggare längre. Denna typ av färgning är ofta tidskrävande att göra men eftersom den växer ut snygg och håller länge blir det oftast en prisvärd färgbehandling. 

 

Om du har gjort en balayage och är nöjd med merparten av färgen men vill fräscha upp fronten kan du konsultera din frisör om du kan göra en ”bowlayage” där vi bara jobbar i fronten, benan och kring virveln, nacken lämnas då orörd.

Ombré

Skillnaden mellan en Ombré och balayage är att färgningen börjar synas lite längre ner på håret om man har en Ombré. Färgkontrasterna är oftast större också. Oftast jobbar man med en mörk botten som övergår till ljust på längderna. Man kan leka med både olika nyanser och kontraster med en ombréteknik. Ett annat namn för Ombré är dip dye.

Moneypiece

Om du gillar att din lugg eller fronten av håret är mer ljust än resterande hår, då ska du göra en moneypiece. Det är en teknik som ramar in ansiktet väldigt fint och som ger en stor effekt. Många bakar in en moneypiece i sin balayage för att göra den lite mer lekfull . Nu har det varit populärt att göra breda slingor i fronten. Men man kan lika gärna göra den mer diskret och ändå känna stor effekt.